Normafa Idősek Otthona

Cím

1121 BUDAPEST, NORMAFA ÚT 50.

Telefon

+36 1 458 3900

E-mail

info@normafaotthon.hu

Normafa Otthon

Diétás tanácsadás

A dietetikai tanácsadás egészséges emberek számára az egészség megőrzését szolgálja, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent. Lakóink számára dietetikussal való rendszeres személyre szabott konzultációt biztosítunk

Miben tud a dietetikus segíteni?

  • Az első konzultáció a táplálkozási anamnézis felvételével, a tápláltsági állapot, hidratáltság (a szervezet folyadék ellátottsága meghatározásával a) megállapításával kezdődik, amelyet a második konzultáció során az egyénre szabott tanácsadás követ.
  • Dietetikus szakemberünk segít a páciens étrendbeli szabályainak összeállításában, az ételkészítés szabályainak lefektetésében, valamint a heti étlap összeállításában.
  • Az életmód változtatásban, az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében, prevencióban.
  • A már kialakult betegségek étrendi tanácsadásában, olyan betegségeknél, amelyekben a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak: cukorbetegség, allergiás megbetegedések (liszt-, tej-, tojásmentes) étrendek, emésztőszervi betegségek (gyomor-bélrendszer) vesepanaszok, robolálás esetén.